Paikallaan liikkeelle nyt!

Paikallaan, liikkeellä, nyt! – kuvia ja videota

On olot olleet niukat, vaan nyt on puvut tiukat

Jussi Karjalainen toi pääkallon ja Maritta sai tulevan joulun kunniaksi valot. Sanna kameran takana.

On olot olleet niukat
vaan nyt on puvut tiukat
kun mattoja mä puistelen
niin sua mä aina muistelen

Tämä pikkusisaren esikouluikäisenä kirjoittama äitienpäiväkortin runo palasi mieleeni kansikuva- ja videosessioissa korsettia kiristettäessä 23.11.2013. Pehmytkudoksen paketointi sai jälleen miettimään mitä kaikkea ihmiset ovatkaan uhranneet estetiikan alttarille pidemmäksikin ajaksi kuin vain tunniksi kuten eräät meistä. Free the tummy ry:n ja Higheels from Hell ry:n tulevana puheenjohtajana suostun kiduttamaan itseäni vain ja ainoastaan kuvien vuoksi 😉 Taiteen alttarille on toki aikojen saatossa uhrattu enemmänkin kuin kylmiä varpaita – esimerkiksi korvia muutenkin kuin kuvannollisessa mielessä kuten tämä biisilistan värkkääjä!

Keijukainen ja Zombi auttoivat.

Sanna Saastamoinen-Barrois otti kuvia ja videota, Jeremy Barrois videomateriaalia taiteilijoiden yhteisessä ateljeessa ja ympäröivässä luonnontilassa olevassa metsässä puroineen. Jussi Karjalainen oli paikalla kannen suunnittelijan ominaisuudessa ja muutenkin ideoimassa. Huikaiseva paikka ja hienoa tyyppejä!

Sen minkä materiaalista pääsin näkemään oli hyvin vakuttavaa. Loputtomana vatvojana lopullisen materiaalin valita on toki aina oma duuninsa, mutta miten hauska duuni! Äkkiä, heti, nyt! Hirveä hinku päästä tsekkaamaan materiaalia. Oma lärvi on tietenkin aina järkyttävää shokkihoitoa, mutta sitä on katsottava ulkopuolisena, ikäänkuin materiaalina.

Oikean työryhmän löytäminen on ollut sekä levyn että kansien osalta yksi tärkemmistä seikoista. On myös aina mielenkiintoista tavata uusia tekijöitä ja persoonia ja kuulla heidän mielenkiintoisista taustoistaan! Sannahan on videoiden ja kuvien lisäksi tehnyt muun muassa kuvataidetta ja suunnitellut vaatteita. Jeremy on kuvataiteilija. Jussi taas soitteli rumpuja aiemmin Selfish shellfish bändissä, jonka estetiikka ja performanssityyliset esityksen olivat mahtavia. Roosa Voima on/oli? maailman karismaattisin laulajatar! Tunsin bändiin jonkinlaista sielusukulaisuutta lupaa kysymättä 😉 Jussi on tehnyt myös sarjakuvaa ja paljon kuvituksia.

Huippu päivä ja hyvä fiilis, mutta partaterät ovat toki teroitettu kuvien katsomista varten. Ei niiden laadun vuoksi vaan siksi että se hyypiö kuvissa ottaa usein aivoon!